27.12.2023

Kuulumisia

Huimausklinikka avattu Granin 2.kerroksessa

Ilolla pääsemme kertomaan, että Granin palvelut täydentyvät, kun kauppakeskuksen 2. kerroksessa on aloittanut toimintansa Huimausklinikka.

Suomalaiset ikääntyvät kovaa tahtia ja ikääntymisen myötä ongelmat arjessa usein lisääntyvät. Yksi elämänlaatua heikentävä ongelma on huimaus, jonka syy jää usein epämääräiseksi ja hoito vaillinaiseksi. Iäkkäiden lisäksi myös työikäisillä esiintyy huimaus- ja/tai tasapaino-ongelmia.  Suuri osa Huimausklinikan potilaista saa helpotusta huimaukseen ja tasapaino-ongelmiin tai pääsee kokonaan eroon oireista.

grani tammihelmi 19 (003)

Huimausklinikan käyttämällä Multitest-laitteella toteutettu tasapainokuntoutus parantaa hermoston, lihasten ja tasapainoelinten toimintaa. Hoitoa voidaan käyttää myös huimauksen ja siitä aiheutuvien tapaturmien ennaltaehkäisyyn.

Huimausklinikan lääkäri Alexander Benders aloittaa hoidon diagnosoimalla vastaanotolle saapuneen potilaan. Diagnoosia tehdessään lääkäri käy läpi myös potilaan mukanaan tuomat aiemmat dokumentit terveydentilastaan sekä mahdolliset lääkitykset. Sairaanhoitaja Leena Pietarinen on mukana vastaanotolla tutustumassa potilaaseen. Multitest-laitteella testi kestää viisi minuuttia. Laite tallentaa testin aikana potilaan jokaisen liikkeen ja testin päätyttyä tulostaa raportin. Testituloksen ja havaintojen perusteella lääkäri kertoo potilaalle tilanteen ja räätälöi tälle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Lisäksi potilaalle annetaan hoitojakson aikana henkilökohtaisia liikuntaohjeita kuntoutumisen tueksi.

Pelko kaatumisesta voi heikentää elämänlaatua. Tyypillinen Huimausklinikan asiakas on ikäihminen, joka on kaatunut tai hän pelkää kaatumista. Pelko voi johtaa esimerkiksi eristäytymiseen ja yksinäisyyteen. Ihminen varoo lähtemästä yksin ulos, koska hän pelkää kaatuvansa esimerkiksi raitiovaunussa, junassa tai metrossa, joissa tulee äkkinäisiä liikkeitä. Multitest-laitteella on tarkoitus saada aikaan parempi tasapaino potilaalle.

Laitteen teho perustuu liikkeeseen. Liikkua voi toki kotonakin – ja se on myös suotavaa, mutta Multitestin mahdollistamaa ainutlaatuista liikehdintää ei voi kotioloissa tehdä. Laitteen erilaiset hoito-ohjelmat takaavat monipuolisen harjoituksen, johon elimistön on sopeuduttava. Kertahoidosta ei vielä suurta hyötyä saa, sillä tasapainokuntoutuksen hyöty tulee säännöllisyydestä ja toistoista. Suosituksena on lähtökohtaisesti 10 kertaa 30 minuutin hoitokerta.

Elämänlaatua heikentävä epämääräinen huimaus on mahdollista parantaa Huimausklinikalla. Nuoretkin voivat kärsiä tasapaino-ongelmista ja huimauksesta. Nuorella voi tulla esimerkiksi äkillinen tasapainoelimen vajaatoiminta. Multitest-laite voi kuntouttaa hänet nopeasti takaisin työ- ja opiskeluelämään.

Multitest -laitetta on kehitetty ja käytetty hyvin tuloksin jo 30 vuotta ympäri maailmaa.

Hinnasto:
Lääkärin vastaanotto 75€ 30 min, joka sisältää myös potilasseurannan hoitojakson aikana
Multitest-hoito 1) 100€ 30 min: 10 x hoitojakso 30 min yhteensä 1000 euroa tai 2) 800€ etukäteen maksettuna

Lue lisää:
www.huimausklinikka.fi
Facebook: Huimausklinikka
Ajanvaraus puh. 020-7791455 (ark. 8-10)

Kauppakeskus Grani (2. kerros, jonne pääsee autolla oven eteen)
Kauniaistentie 7
02700 Kauniainen

Jaa artikkeli