20.05.2024

Tapahtuma

MUN TOINEN PUOLI -valokuvanäyttely Granissa 21.5. alkaen

Monikulttuurinen koululaisryhmä Kauniaisissa tuo omaa elämäänsä ja monikulttuurisuuttaan näkyväksi valokuvan voimalla.

MUN TOINEN PUOLI -projekti käynnistyi marraskuussa 2023. GRANIAID hyväntekeväisyystuottoja ohjattiin GRANIN LÄHIAPU ry:n kautta Kauniaisten nuorille. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Kasavuoren koulu. Valokuvatyöskentelyprosessin aikana nuoret ovat tutustuneet itseensä, arkeensa, elämäänsä ja unelmiinsa ja ovat saaneet vahvistusta omalle identiteetilleen sekä kahden kulttuurin taustalleen. Projekti on osallistanut ja tukenut nuoren omaehtoista luovaa vuorovaikutusta.

”Tässä projektissa meidän koko identiteettimme pääsi peliin. Me kaksikulttuuriset nuoret saimme näyttää, kuulla ja keskustella omasta, sekä ryhmäläisten kulttuureista. Toimme esiin omaa kulttuuria esineiden, vaatteiden ja arvojemme avulla. kuvasimme ammattilaisten valokuvausvälineillä omaa arkea ja toista puoltamme, joka voi helposti jäädä varjoon kiireellisen arjen takia. Ryhmän tapaamiset saivat meidän reflektoimaan ja arvostamaan ryhmämme monimaisuutta.

Tapasimme säännöllisesti Mun toinen puoli-ryhmän kanssa kerran viikossa. Se vaati jokaiselta ryhmäläiseltä paljon sitoutumista. Ryhmään kuului kymmenen koulun monikulttuurista nuorosta, Ammattivalokuvaaja Nina Kellokoski ja tuttu koulunuorisotyötekijämme Sakarie Ahmed Nuur” kertoo MTP-nuoret.

Valokuvanäyttely on esillä näyteikkunaripustuksena MRoomin viereisessä liiketilassa (ent. Subway tila Tunnelitiellä) juhannukseen asti, jonka jälkeen se lähtee kiertämään pääkaupunkiseutua.

Valokuvanäyttely kuuluu Mieli ry:n MHAW (Mental Health Art Week) ohjelmistoon. Mukana matkassa Canon Suomi ja Mieli Terveyttä kulttuurista mielenterveys ry.

Jaa artikkeli